Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Iun 2014 | 5814 vizualizari
Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )

Habar n-am cum am ajuns la numarul asta de retete.500 sunt multe ,putine,sunt bune,sunt rele,sunt explicate,nu sunt explicate,plac sau produc greata,nici ca-mi pasa...sunt ale mele,e munca si pasiunea mea ,ceea ce e mai mult decat suficient sa fiu si mai optimista decat sunt,mai vesela si nesuferita.....

Ingrediente

  • Foi cu nuca
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Foaie bezea
  • 150 g albusuri ( am avut in congelator si le-am cantarit )
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon
  • Crema
  • 1 plic crema cu gust de cafea si brandy de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri pline cu smantana 40 % grasime
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cu frisca
  • Frisca
  • 400 ml frisca vegetala Creme Patisserie
  • 150 g smantana cu 40 % grasime
  • zmeura ,cat va lasa sufleul...
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Foi cu nuca :

Se bat 5 albusuri cu un praf de sare pana devin o spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam,la final nuca macinata si faina.Impartim compozitia in doua si coacem doua foi.Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt,turnam jumatate din compozitie,nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,lasam cca 20-25 min,e gata cand trece testul scobitorii.Procedam la fel si cu restul de compozitie.Scoatem foaia din tava,o lasam sa se raceasca si apoi desprindem hartia de copt

Foaie de bezea :

Albusurile cu un praf de sare le batem bine de tot,apoi adaugam zaharul,putin cate butin si d efiecare data batem bine,pana terminam tot zaharul si obtinem o bezea consistenta,adaugam otetul ,mixam si la final amidonul.Folosim aceiasi tava ca la foile cu nuca,tapetam cu hartie de copt si intindem bezeaua.Introducem la cuptor tava,la cuptorul care deja este bine incins,lasam focul mic si usa cuptorului intredeschisa,lasam cca 1 ora  chiar si mai mult daca este nevoie,trebuie sa se usuce bezeau bine.Cand este gata scoatem din cuptor lasam sa se raceasca .

Frisca:

Intr-un bol inalt punem 400 ml de frisca vegetala,apoi smantana grasa si incepem sa mixam pana se intareste bine.

Crema :

Intr-un castron punem praful de crema,adaugam zaharul farin,smantana si omogenizam,apoi subtiem cu lapte si mixam pana incepe sa se ingroase crema,la final adaugam frisca .

Asamblare :

Pe o tava punem prima foaie cu nuca,intindem jumatate din crema,deasupra punem zmeura,asezam foaia de bezea,cu grija sa nu o sfaramam.Deasupra foii de bezea restul de crema si foaia cu nuca.Imbracam totul in frisca,stropim cu sos de ciocolata si ornam cu zmeura si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 11:43
Felicitari Clemeeee! Ai ales o reteta minunata pentru nr 500
la 29.06.2014, 11:55
Felicitari! Toate sunt minunate si daca sunt ale tale sunt si mai minunate! Acum ca te-am uns nitel...vreau si prajitura...
la 29.06.2014, 11:55
500 deja? Felicitari pentru ele, iar prajitura este pe masura! La cat mai multe retete Cleme!
la 29.06.2014, 11:56
Felicitari!
la 29.06.2014, 12:37

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking