Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti

Postat de angyb in Prajituri
24 Feb 2012 | 12169 vizualizari
Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 albusuri
  • 150g nuca
  • 1 praf de copt
  • 50g cacao
  • Crema:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 50g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 20 de biscuiti petit
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de lapte

Mod de preparare

Blatul: Bateti spuma albusurile dupa care adaugati nucile, cacao si praful de copt. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Intr-o craticiora puneti praful de budinca,oul ,faina si zaharul apoi adaugati laptele .puneti pe baie de abur si amestecati pana cand se ingroasa crema .Dupa care lasati sa se raceasca un pic.

Asamblarea: Pe o farfurie aranjati biscuiti dupa care adaugati o parte din crema apoi blatul si restul de crema ramasa.Acoperiti cu biscuiti si peste biscuiti intindeti glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura craiasa zapezii

Postat de sufletista

Desert prajitura craiasa zapezii

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 14:19
faina si sigur este deliciaosa
la 24.02.2012, 14:45
la 24.02.2012, 15:15
deliciosss
la 24.02.2012, 15:22
imi place
la 24.02.2012, 15:26
arata bine!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking