Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)

Postat de JulyCris in Prajituri
10 Iun 2014 | 10256 vizualizari
Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)

Uite ca am ajuns si la reteta cu nr 100. Acum cateva luni nici nu ma gandeam la asa ceva,azi,sunt fan acest site. :) Am invatat o gramada de lucruri si mai ales o gramada de retete. Va multumesc tuturor! >:D

Ingrediente

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 gr unt
  • 150 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • Pt decor
  • 150 ml frisca
  • 4 linguri nuca

Mod de preparare

Blat

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Dupa ce au devenit ferme,adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand zaharul se dizolva complet.

Faina o amestecam cu nucile si praful de copt si adaugam peste bezea amestecand incet cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza totul. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Crema

Galbenusurile le frecam cu zaharul,apoi adaugam laptele si amidonul si punem la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam la o parte de pe foc si adaugam vanilia si untul taiat cubulete si omogenizam. Lasam la racit.

Pt decor

Batem frisca tare. Jumatate o adaugam peste crema de vanilie si amestecam bine pana se omogenizaza complet. Cealalta jumatate o amestecam cu nuca maruntita sau macinata(eu am macinat-o in rajnita de cafea).

Asamblare

Blat,crema,frisca amestecata cu nuca. Decoram cu topping de ciocolata sau dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Postat de Bucataras

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni: Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în...

Citeste continuarea

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2014, 18:30
La cat mai multe retete!
la 10.06.2014, 18:32
O prajiturica delicioasa,ca toate celelalte! La cat mai multe retete draga mea!
la 10.06.2014, 18:32
Multumesc frumos,Motan!
la 10.06.2014, 18:40
Multumesc frumos,Buni!
la 10.06.2014, 18:52
Felicitari,la cat mai multe!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking