Prajitura cu bombite de branza si cocos

Postat de gaby_d in Prajituri
22 Sep 2011 | 4617 vizualizari
Prajitura cu bombite de branza si cocos

Am refacut ieri prajiturica cu bombite cu branza, testata cu ceva timp in urma, savurata cu maaare placere dar..nerepetata De ce?Nu stiu, poate stiti voi :))) Daca data trecuta am ales blatul cu ciocolata, de data asta mi-am amintit de pufosenia Corinutei :)) si-am ales sa testez blatul ei. Pe covor rosu, cu tacamul ursulino si inimioara la purtator :))) prezint cu voce tare "prajitura cu bombite de branza si cocos", episodul 2 :))) ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • o cana zahar
  • 50 gr cacao
  • o cana si jumatate faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Bombite de branza
  • 250 gr branza
  • 3 linguri amidon
  • un ou
  • 50 gr nuca cocos
  • 50 gr zahar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • Sos de ciocolata
  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • o lingurita unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat

Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute. Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat. Adaugati uleiul si mai mixati un minut. Veti avea o crema pufoasa si fina. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua. Adaugati peste amestec si omogenizati usor.

Bombite de branza

Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .

Preincalziti cuptorul.

Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt. Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .

Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele. Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute. Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.

Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.  Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul. Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute. Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati. Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.

Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider. Atat de usor si atat de bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Postat de miremirc

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) . Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si...

Citeste continuarea

Prajitura cu bombite de branza cu cocos

Postat de pusikmea

Prajitura cu bombite de branza cu cocos

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2011, 10:00
oua, branza, lapte , unt...pai bine gabitzule, asta e reteta de post????
la 22.09.2011, 10:00
oricum, buna rau intr-adevar prajiturica ta
la 22.09.2011, 10:03
si bineinteles, tre testata, asa ca la favo cu ea!
la 22.09.2011, 10:40
este adevarat ca ti se face rau de atata bunaciune
trebuie sa ma gandesc pe cine chem cand o voi face si eu
felicitari!!
la 22.09.2011, 10:50
buna rau

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking