Prajitura cu ciocolata si bombite de branza

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
24 Aug 2010 | 16952 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si bombite de branza

Am vazut ca a facut miha si gabi...si avand niste branza am zis sa incerc si eu...este deliciosaaaaaaa...multumesc fetelor...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 7 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata topita
  • 7-8 linguri faina
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • 1 esenta rom
  • pentru bilele de branza:
  • 500 gr branza de vaci
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • pentru glazura:
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 50 gr unt
  • 1 patrat si jumatate ciocolata menaj

Mod de preparare

Mai intai pragatim bilutele de branza:

branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de vanilie si zaharul vanilat.

se invart bine pana s-au omogenizat toate ingredientele.

apoi cu mana se rup bucatele si se modeleaza in palme bilute nu foarte mari.

se pun intr-o tava dreptunghiulara,tapetata cu hartie de copt,lasand putina distanta intre ele.

pregatim blatul:

se bat ouale cu zaharul spuma.

ciocolata se topeste si se adauga si aceasta peste oua.

se pune si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,pliculetul de ness,esenta de rom,faina si cacaoa.

se mixeaza bine.

acest aluat se pune peste bilutele de cocos.

se da tava in cuptorul incins circa30-40 min.

cand e gata se scoate si se lasa pana se raceaste putin.

glazura:

intr-o cratita se pune laptele cu untul si zaharul si se lasa pe foc pana se ingroasa putin.

apoi adaugam ciocolata menaj si invartim la foc potrivit, pana se ingroasa(sau puteti sa o lasati mai moale depinde cum va place).

glazura o turnati peste prajitura calduta si o intindeti uniform.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si bombite de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Postat de miremirc

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) . Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si...

Citeste continuarea

Prajitura cu bombite de branza si cocos

Postat de gaby_d

Prajitura cu bombite de branza si cocos

Blat Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute. Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2010, 23:45
imi dai si mie????
la 25.08.2010, 01:01
si eu o portie daca se poate
la 25.08.2010, 07:29
Arata delicios!
la 25.08.2010, 08:04
super... daca mai ai alea 2-3 bucatele, fa-le pachet si trimite-le la Bucuresti...
la 25.08.2010, 11:17
mersic fetelor..nu mai am ..ultimele bucati le-a mancat aseara nepoata

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking