Ingrediente
Bilutele de branza:
- 250g branza de vaca
- 50 g nuca de cocos
- 3 lg amidon
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri
Blat:
- 4 oua
- un praf de sare
- 50g ciocolata topita
- 50g zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- esenta de rom
- 1 plic de drojdie pt.dulciuri
Glazura:
- 120 ml lapte
- 50g zahar
- 25 g unt
- 100 g ciocolata
Mod de preparare
Pregatim mai intai bilutele de branza:Amestecam bine toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci ,si le asezam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt.
Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana obtinem o spuma tare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom si le turnam peste albusuri si amestecam usor. Faina se amesteca cu cacao si drojdia si le adaugam la compozitia de oua amestecand de sus in jos.
Turnam compozitia peste bilutele de branza si dam la cuptor la foc mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se racoreasca in tava si intre timp pregatim sosul de ciocolata-
Punem lapte impreuna cu zaharul sa fiarba la foc mic (fara sa de in clocot) aproximativ 5 minute. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si le amestecam bine pana cand se topesc. Lasam sa se racoresca 5 minute dupa care turnam peste prajitura inca calduta dupa care o lasam sa se racesca in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|