Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Postat de angyb in Prajituri
29 Apr 2013 | 2877 vizualizari
Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Cum imi statea de mult gandul la aceasta prajitura cand am fost acasa mi-am adus niste branza de vaca si am executat aceasta bunatate.......

Ingrediente

Bilutele de branza:

  • 250g branza de vaca
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 lg amidon
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 50g ciocolata topita
  • 50g zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri

Glazura:

  • 120 ml lapte
  • 50g zahar
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Pregatim mai intai bilutele de branza:Amestecam bine toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci ,si le asezam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt.

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana obtinem o spuma tare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom si le turnam peste albusuri si amestecam usor. Faina se amesteca cu cacao si drojdia si le adaugam la compozitia de oua amestecand de sus in jos.

Turnam compozitia peste bilutele de branza si dam la cuptor la foc mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se racoreasca in tava si intre timp pregatim sosul de ciocolata-

Punem lapte impreuna cu zaharul sa fiarba la foc mic (fara sa de in clocot) aproximativ 5 minute. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si le amestecam bine pana cand se topesc. Lasam sa se racoresca 5 minute dupa care turnam peste prajitura inca calduta dupa care o lasam sa se racesca in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Postat de miremirc

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) . Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si...

Citeste continuarea

Prajitura cu bombite de branza si cocos

Postat de gaby_d

Prajitura cu bombite de branza si cocos

Blat Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute. Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2013, 19:22
Super!
la 29.04.2013, 19:24
o prajitura foarte gustoasa
la 29.04.2013, 19:32
o prajitura super buna!!!!
la 29.04.2013, 19:33
super faina prajitura!!!
la 29.04.2013, 19:44
imi place !

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking