Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 2 1/2 cani faina
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru umplutura cu branza:
- 500-700 g branza de vaci
- 150 zahar
- 2 oua
- 100 g stafide
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase.
Intr-un bol se pune branza de vaci, impreuna cu zaharul, ouale, stafidele si scortisoara si se amesteca. Tava se unge cu ulei, se tapeteaaza cu faina, apoi se pune aluatul. Peste adaugam cu lingura din loc in loc branza, formand gramajoare. Prajitura se pune la cuptorul preincalzit pentru apoximativ 45 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|