Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale

Postat de mikidaniro in Prajituri
29 Feb 2012 | 10155 vizualizari
Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale

Daca doriti ceva pufos,cremos,crocant si ciocolatos toate intr-o singura prajitura,ei bine ati gasit.:) Aveam branza proaspata facuta in casa si ma tot gandeam cum sa o prepar.Sunt foarte multe moduri simple de a preparara ceva cu branza de vaci,dar am vrut ceva mai aparte. A iesit o prajitura cu blat pufos, crema de branza cremoasa,migdale crocante si multa ciocolata,dar gata cu vorba,sa trecem la reteta:)

Ingrediente

  • Compozitia 1:
  • 3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt 
  • Compozitia 2:
  • 350g branza vaci proaspata
  • 1 ou
  • 50g zahar
  • 100ml lapte condensat
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • In plus mai avem nevoie de 50g fulgi de migdale,iar pentru glazura 150ml lapte condensat si 100g ciocolata amaruie.

Mod de preparare

Compozitia 1:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.,apoi cacaua.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei,apoi ne apucam imediat de a doua compozitie.

Compozitia 2:

Punem toate ingredientele mai putin faina intr-un vas si le mixam cu mixerul vertical,pana obtinem o compozitie omogena,apoi adaugam faina,mai mixam de 2-3 ori si adaugam  compozitia obtinuta peste compozia 1.
Cu ajutorul unei palete amestecam compozitiile in tava,amestecand de jos in sus,dar cu grija pentru a nu le amesteca complet.Adaugam fulgii de migdale,apoi punem tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru  40 de min.sau pana trece testul ''scobitoarea''.


Inainte cu 10 min,de a scoate prajitura din cuptor,punem pe foc laptele condensat si ciocolata,pana dau intr-un clocot.
Cand prajitura este gata, o lasam sa se racoreasca 5 min(nu trebuie sa se raceasca) si adaugam peste prajitura compozitia cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Martisor

Postat de epurasha2bb

Prajitura Martisor

Se piseaza bine cu un blender de mana,biscuitii, untul, migdalele si miezul de nuca.Se adauga ultima data si ciocotata bucatele mici sau razuita.Se pune o hartie de copt pe o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2012, 10:47
minunata
la 29.02.2012, 10:48
multumesc,Dia!
la 29.02.2012, 10:52
delicioasa
la 29.02.2012, 10:55
buna buna
la 29.02.2012, 11:37
Interesant

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking