Ingrediente
Blat:
- 4 galbenusuri
- 9 linguri zahar
- 9 linguri lapte
- 9 linguri ulei
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
Pt ungere blat:
Crema:
- 600 g branza vaci sau crema de branza
- 3 oua intregi
- 200 zahar
- 2 esente vanilie
- coaja rasa de la 1-2 lamai
- sucul de la 1 lamaie mare
Bezea:
- 4 albusuri
- 7 linguri zahar
- 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare
Blat:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul dupa care se pune laptele,uleiul si treptat faina cu praful de copt.
Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia,se coace 20-25 minute la 150 grade.
Cand blatul e copt se scoate si se unge cu un strat de gem acrisor(eu am pus de nectarine ,facut de mine)
Crema:
Se amesteca bine branza,ouale,zaharul, vaniliile ,coaja de lamaie si sucul de lamai.
Se pune crema peste blatul cu gem si se da la cuptor aproximativ 5 minute,dupa care se scoate si se pune bezeaua.
Bezea:
Se bat bine cele 4 albusuri ramase de blat dupa care se pune zaharul si la final sucul de lamaie.
Se pune bezeaua peste crema si se mai da la cuptor 10-15 minute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza ,bezea si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|