Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao

Postat de edagia4 in Prajituri
22 Feb 2012 | 10215 vizualizari
Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao

Pentru ca tot este saptamana alba - cea dinainte de postul Sfintelor Pasti am zis sa fac si eu cava dulce cu branzica , ca sa ne saturam de branzica , nu de alta! Este o prajitura foarte frageda, ti se topeste in gura! Fetele mele le-au savurat cand inca nici nu se racisera foarte bine...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina(unt)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri smantana
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg branza de vaci
  • 250gr +2 linguri zahar
  • 2 oua

Mod de preparare

Aluatul: Freci margarina cu zaharul, adaugi oul, cacaua, praful de copt stinscu zeama de lamaie, zaharul vanilat si smantana. Amesteci foarte bine pana se omogenizeaza, apoi adaugi faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat potrivit de tare, pe care il framanti putin si il lasi sa se odihneasca.

Umplutura: Faramitezi bine branza, o mixezi, apoi o amesteci bine cu galbenusurile, 250 gr zahar tos si albusurile batute spuma separat cu 2 linguri de zahar. Amesteci pana obtii o pasta omogena. Imparti aluatul in doua si intinzi din fiecare bucata cate o foaie mare cat tava de prajitura. Ungi bine tava cu unt sau margarina, o tapetezi cu faina si asezi prima foaie, apoi pasta de branza repartizata in mod egal pe toata suprafata. Acoperi cu cea de-a doua foaie si dai la cuptor la foc potrivit  cca 30 min. Cand este gata o scoti si o lasi la racit, apoi presari zaharul vanilat farin si o tai dreptunghiuri sau patrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2012, 12:57
Eeeee, asa da, multumesc din suflet fetelor!
Va pup dulce....
la 22.02.2012, 12:58
ce ma bucur Edagia ca ai reusit,felicitari pentru prajitura
la 22.02.2012, 12:59
uite ca a ajuns prajiturica
cu drag si ne dai si noua,cred ca-i buna
la 22.02.2012, 13:08
Buna, buna, va dau cu drag, mai ales ca meritati din plin....
Datorita voua a putut ajunge aici...
la 22.02.2012, 13:08
Multumesc Cris

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking