Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 gr margarina(unt)
- 150 gr zahar
- 1 ou
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri smantana
- faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare
- Pentru umplutura :
- 1 kg branza de vaci
- 250gr +2 linguri zahar
- 2 oua
Mod de preparare
Aluatul: Freci margarina cu zaharul, adaugi oul, cacaua, praful de copt stinscu zeama de lamaie, zaharul vanilat si smantana. Amesteci foarte bine pana se omogenizeaza, apoi adaugi faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat potrivit de tare, pe care il framanti putin si il lasi sa se odihneasca.
Umplutura: Faramitezi bine branza, o mixezi, apoi o amesteci bine cu galbenusurile, 250 gr zahar tos si albusurile batute spuma separat cu 2 linguri de zahar. Amesteci pana obtii o pasta omogena. Imparti aluatul in doua si intinzi din fiecare bucata cate o foaie mare cat tava de prajitura. Ungi bine tava cu unt sau margarina, o tapetezi cu faina si asezi prima foaie, apoi pasta de branza repartizata in mod egal pe toata suprafata. Acoperi cu cea de-a doua foaie si dai la cuptor la foc potrivit cca 30 min. Cand este gata o scoti si o lasi la racit, apoi presari zaharul vanilat farin si o tai dreptunghiuri sau patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|