Prajitura duo (Dukan)

Postat de Heracleea in Prajituri
13 Iun 2013 | 13166 vizualizari
Prajitura duo (Dukan)

Pentru ca in dieta Dukan deserturile sunt in general variatiuni pe aceeasi tema, iata o noua prajitura cu branza si fructe goji!!! Enjoy!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 linguri faina tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura amidon
  • 5-6 linguri indulcitor
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de rapita sau cocos (optional daca nu folositi budinca cu gust de cacao)
  • 9 linguri lapte sau mai mult
  • 1 lingura praf de copt
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 9 linguri iaurt sau lapte batut
  • 4 oua
  • 1 plic budinca cacao sau orice alta aroma
  • 1 praf sare
  • 2 linguri de goji inmuiate in rom si scurse
  • 5-6 linguri indulcitor
  • esenta vanilie
  • o lingura rasa de amidon
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • esenta rom sau migdale

Mod de preparare

Blat:

Frecati sau mixati ouale intregi cu indulcitorul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare(optional). Adaugati faina de tarate de ovaz, taratele de grau si amidonul impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta.

Potriviti-l din cantitatea de lapte. Turnati 1/2 din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt de yena sau teflonata, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate.  Restul lasati la o parte. Daca se ingroasa mai puneti lapte.   

Umplutura: 

Amestecati branza de vaci scursa cu galbenusurile si iaurt/lapte batut, 1 praf de sare, budinca, coaja rasa de lamaie sau portocala, omogenizati bine.  Lasati deoparte pana ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput indulcitorul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, indulcitorul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie. Opriti 1/3 din compozitie iar in restul adaugati 1 plic budinca de cacao (ori alta aroma), iar in compozitia alba adaugati 1 lingura rasa de amidon si un pic de esenta de rom sau migdale.Bateti spuma tare albusurile cu indulcitorul si esenta de vanilie, opriti ca si la compozitia de branza 1/3, apoi inglobati in amestecurile de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus.  In amestecul cu cacao adaugati goji lasate la inmuiat 15 min in apa calduta cu esenta de rom, scurse bine. Scoateti tava, puneti repede un strat de umplutura de branza cu cacao,apoi crema de branza alba, finalizati cu al doilea strat de umplutura cu cacao, nivelati.

Dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce umplutura se ingheaga. Scoateti tava, turnati uniform restul de blat si reintroduceti la cuptor pentru 10-15 min sau pana cand blatul este copt si frumos rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo (Dukan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Desert prajitura Figaro

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Figaro

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Mini-tarte cu lime

Postat de Patricia_Iordache_79

Mini-tarte cu lime

Dam pe razatoarea cu gauri mici coaja de la lamaie si de la lime. Lasam untul la temperatura camerei pentru a se lucra mai usor. Cum preparam blatul: Amestecam untul (margarina) cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2013, 16:16
Bine arata!
la 13.06.2013, 19:32
la 13.06.2013, 20:16
Ce faina este
la 13.06.2013, 20:40
ce frumos arata
la 13.06.2013, 23:34
buna

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking