Prajitura cu branza dulce

Postat de mirela0911 in Prajituri
1 Dec 2014 | 3824 vizualizari
Prajitura cu branza dulce

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina (se mai adauga daca cere aluatul)
  • Pt.umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 g stafide
  • Glazura:
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 400 ml suc de mere verzi
  • 3 lg zahar

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilat si oul. Se amesteca intai cu varful degetelor apoi se framanta pana obtinem un aluat fraged care se poate intinde. Se mai adauga faina in cazul in care aluatul cere. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde foaia.

Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga oul, praful de budinca, zeama de lamaie si stafidele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia peste aluatul din tava. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura: Intr-un vas se amesteca sucul de mere (sucul sa fie verde) cu zaharul si praful de budinca. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca (nu mult) apoi asa calduta se toarna peste prajitura. Se da la rece pt cateva ore apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura cu branza si afine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu branza si afine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu branza si afine Se amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina...

Citeste continuarea

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 01.12.2014, 11:55
Ce prajiturica frumoasa si gustoasa!
la 01.12.2014, 11:57
la 01.12.2014, 11:59
un deliciu
la 01.12.2014, 12:02
tare buna
la 01.12.2014, 12:05
delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking