Prajitura cu branza dulce in foi de clatite

Postat de aliliana in Prajituri
9 Iun 2013 | 15253 vizualizari
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite

...ca sa terminam cu branza asta odata,:))

Ingrediente

Clatite:
  • 2 oua,
  • 350 ml lapte,
  • un praf de sare,
  • faina cat sa obtinem aluatul de clatite,
  • 10 ml ulei ( pentru 9 clatite)
Compozitia de branza:
  • 300 g branza dulce,
  • 2 oua,
  • 2 linguri gris,
  • 6 linguri zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie
Fructe:
  • cirese din compot,
  • dulceata de capsuni ( in cantitati mici, ca sa dea culoare)
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Clatitele: ouale cu praful de sare se bat bine, se adauga laptele, omogenizam, faina cat pentru consistenta dorita, ulei. Rezulta un aluat pentru 9 clatite.

Branza: intr-un bol punem branza cu ingredientele prezentate mai sus, omogenizam foarte bine. 

Asamblare: se ia o tava de chec/cozonac se unge bine cu unt, se pun foi de clatite pe fundul acesteia si pe margini asigurandu-ne ca foile atarna la margine( peste marginea tavii). Peste primul rand de foi de clatite se pune un strat de branza, cateva cirese din compot, se pune un alt rand de foi de clatite, alt strat de branza si gem de capsuni, alt rand de foi de clatite, alt strat de branza. Inchidem stratul de branza ultim cu foile de la marginea tavii. Eu am mai avut o foaie si am pus-o si pe ea. Se inchide tava cu foile de pe margina, din loc in loc se pun bobite de unt, se da la cuptor pentru 40 minute. 

Se pudreaza cu zahar vanilat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce in foi de clatite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Iata cum se prepara reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci Se pune făina într-un castron împreună cu untura, sarea și zahărul și se frământă astfel...

Citeste continuarea

Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius

Postat de mirela0911

Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius

Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 20:36
...sa termin cu branza odata!
la 09.06.2013, 20:37
Foarte foarte buna
dar cred ca lapte ai scris prea mult
la 09.06.2013, 20:41
la 09.06.2013, 20:42
aiaiai...ce bune sunt!!
la 09.06.2013, 20:42
la cantitatea de lapte ar trebui vreo 8kg de faina, die, nu?))))

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking