Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello

Postat de RuxyRux in Prajituri
24 Ian 2015 | 6373 vizualizari
Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello

Un gust de senzatie! Un desert rapid si delicios fara coacere...va invit la savurat!

Ingrediente

  • 160 gr branza de vaci
  • 1 cutie de lapte condensat : cel gros, dens, dulce.... nu cel de cafea.( eu am gasit la Bacania veche)
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • vanilie
  • 1 rand si jumatate de piscoturi( in jur de 20 de bucati)
  • 3 linguri limoncello
  • 1 plic de gelatina( optional, eu nu am pus)
  • Sos:
  • 80 gr zahar brun
  • 100 ml apa
  • vanilie
  • 50 gr unt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 2 linguri limoncello
  • coaja de lamaie
  • o forma de chec

Mod de preparare

Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol.

Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula incorporam frisca.

Daca doriti in acest moment puteti pune gelatina dizolvata dupa indicatiile de pe plic. Eu nu am pus, pe mine nu ma deranjeaza aspectul moale. Gelatina va oferi desigur o alta consistenta prajiturii. Dam la rece crema pana ne ocupam de piscoturi.

Piscoturile le-am facut pudra la blender. Am asezat in tava de chec o folie de prospetime, am lasat-o sa atarne usor peste margini, am pus pudra de piscoturi la baza si am stropit-o cu lapte rece, destul de uniform.

Deasupra  bazei de piscoturi am pus lingura cu lingura crema de branza dulce si lamaie, am acoperit cu folia de pe laterale si am dat forma la rece cateva ore bune. Cu o ora inainte sa servim prajitura preparam sosul.

Sosul :  Intr-un ibric larg am pus apa si zaharul, vanilia si am lasat sa fiarba 5 - 7 minute. Am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, amestecand usor. Am adaugat zeama de lamaie si limoncello si apoi am racit sosul.

Am asezat prajitura pe un platou prin rasturnare si am pus deasupra o parte din sos. Deasupra am razuit coaja de la o lamaie mare.

Deliciu total!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

Postat de Alepaty

Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4...

Citeste continuarea

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Postat de Oana

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2015, 19:37
delicioasa
la 24.01.2015, 19:38
Multumesc!
la 24.01.2015, 19:51
Ce bunatate! Ador prajiturile cu branza
la 24.01.2015, 20:00
Multumesc Simonici si eu le ador!
la 24.01.2015, 20:02
super

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking