Ingrediente
- 160 gr branza de vaci
- 1 cutie de lapte condensat : cel gros, dens, dulce.... nu cel de cafea.( eu am gasit la Bacania veche)
- 150 ml frisca lichida
- 100 gr smantana grasa
- 100 ml lapte dulce
- 1 lamaie mare coaja si zeama
- vanilie
- 1 rand si jumatate de piscoturi( in jur de 20 de bucati)
- 3 linguri limoncello
- 1 plic de gelatina( optional, eu nu am pus)
- Sos:
- 80 gr zahar brun
- 100 ml apa
- vanilie
- 50 gr unt
- 50 ml zeama de lamaie
- 2 linguri limoncello
- coaja de lamaie
- o forma de chec
Mod de preparare
Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol.
Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula incorporam frisca.
Daca doriti in acest moment puteti pune gelatina dizolvata dupa indicatiile de pe plic. Eu nu am pus, pe mine nu ma deranjeaza aspectul moale. Gelatina va oferi desigur o alta consistenta prajiturii. Dam la rece crema pana ne ocupam de piscoturi.
Piscoturile le-am facut pudra la blender. Am asezat in tava de chec o folie de prospetime, am lasat-o sa atarne usor peste margini, am pus pudra de piscoturi la baza si am stropit-o cu lapte rece, destul de uniform.
Deasupra bazei de piscoturi am pus lingura cu lingura crema de branza dulce si lamaie, am acoperit cu folia de pe laterale si am dat forma la rece cateva ore bune. Cu o ora inainte sa servim prajitura preparam sosul.
Sosul : Intr-un ibric larg am pus apa si zaharul, vanilia si am lasat sa fiarba 5 - 7 minute. Am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, amestecand usor. Am adaugat zeama de lamaie si limoncello si apoi am racit sosul.
Am asezat prajitura pe un platou prin rasturnare si am pus deasupra o parte din sos. Deasupra am razuit coaja de la o lamaie mare.
Deliciu total!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|