Prajitura cu branza dulce si stafide

Postat de medioto59 in Dulciuri
14 Iun 2015 | 7793 vizualizari
Prajitura cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 16 linguri ulei
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • 100 g smantana
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 4oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Tin sa precizez ca am folosit drept masura pentru faina si zahar o cana de ceai de 250 ml.

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana.
Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Cernem faina, o amestecam cu sarea si  incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.
Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.
Ungem o tava (30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade timp de 8-10 min.

Scoatem din cuptor. Pregatim umplutura.......batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam  rand pe rand branza de vaci, smantana, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja rasa de lamaie, grisul si stafidele.

Amestecam bine, cu lingura de lemn,  pentru o buna omogenizare.
Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 40 min.

Prajitura trebuie sa fie  rumena si bine facuta (facem testul scobitorii). Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si apoi taiem.Va asigur ca este delicioasa si va astept cu drag sa o savuram impreuna!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Desert prajitura Rudy

Postat de ela

Desert prajitura Rudy

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2015, 21:58
Sar`na dati si la fata o tava intreaga?
la 14.06.2015, 22:00
la 14.06.2015, 22:02
pai doar o tava am facut,Cleme ......s'apoi eu te-am asteptat zilele astea la o cafea)
la 14.06.2015, 22:02
multumesc,Gicuta!
la 14.06.2015, 22:07
O bunatate

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking