Ingrediente
Pt. aluat:
- 400 g faina
- 125 g unt
- 125 g zahar pudra
- 1 varf de cutir sare
- 1 galbenus
- 1 praf de copt
- 3 lg smantana
- 3 lg cacao
Pt. umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 6 lg zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de vanilie
- 2 lg smantana
- 2 oua
- 10 caise potrivite
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru aluat (in afara de cacao) intr-un vas apoi se framanta. Se imparte aluatul in trei, iar intr-o parte adaugi cacao si mai framanti pana la omogenizare. Se dau la frigider pentru o ora.
Branza se amesteca cu zaharul, ouale si smantana. La sfarsit se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Se intind doua foi din aluatul alb (trebuie foarte multa grija pentru ca se rupe, eu am patit-o). Se pune o foaie pe fundul unei tavi unse cu unt, se adauga amestecul de branza, apoi cu mare grija se pune cea de a doua foaie. Se da la cuptor pentru 30 minute.
Se scoate tava, se aseaza caise curatae de samburi si taiate in doua, apoi se rade deasupra aluatul negru. Se mai da la cuptor pentru inca 20 minute. Se lasa la racit apoi se presara zahar pudra si se serveste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|