Pufulica

Postat de Anamaria7 in Prajituri
29 Ian 2012 | 10764 vizualizari
Pufulica

O prajitura draguutza ;)) si pufoasa :D pe care o am dintr-o carticica de retete adunate de cei de la margarina Unirea, dar care a necesitat ENORM de multe modificari... cantitati total aiurea :P

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 gr margarina Unirea
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 250 ml iaurt gras
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 compot de ananas
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr margarina Unirea
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 50 gr nuca de cocos
  • 4-5 lg lapte
  • gem de caise

Mod de preparare

Blat:

Mixam bine margarina moale cu 200 gr zahar, apoi punem galbenusurile, pe rand. Alternand, incorporam iaurtul si faina amestecata bine cu praful de copt. Separat, batem bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si cand capata consistenta de bezea turnam in 3 ture peste compozitia cu faina amestecand usor de jos in sus cu o lingura mare. La final punem nuca de cocos. Consistenta trebuie sa fie ca cea de chec.

Turnam intr-o tava de 25cm x 35 cm si coacem la 180C pana trece testul scobitorii.

Crema:

Mixam margarina moale cu zaharul, apoi punem branza de vaci si laptele, esenta, iar la final adaugam cocosul.

Asamblare:

Taiem blatul in 2, insiropam primul cu jumatate din sucul de la compot, asezam 3/4 din crema, acoperim cu un strat subtire de gem de caise, apoi punem celalalt blat. Il insiropam si pe acesta, nivelam restul de crema, asezam ananasul si, eventual, mai presaram putina nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufulica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Postat de Creatsa

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de fructe de padure

Postat de diaconta

Desert eclere cu crema de fructe de padure

Am pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2012, 20:37
ce denumire faina i-ai dat imi place de mai multe ori,vorba Menei
la 29.01.2012, 20:49
ce pufulica frumoasa si gustoasa!
la 29.01.2012, 20:54
imi place ca e cu ananas!
la 29.01.2012, 21:35
ce frumoasa este pufulica ta,si delicioasa sa nu uitam!
la 29.01.2012, 21:40

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking