Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta

Postat de ionix in Prajituri
20 Feb 2010 | 14001 vizualizari
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta

o prajitura facuta pentru fratiorul meu drag.... Reteta o am de la verisoara mea iubita si draga :D dar am preferat sa fac crema in casa, asa ca am modificat crema numarul 2 http://www.bucataras.ro/retete/4290/prajitura-cu-branza-si-fanta.html

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta rom
  • pentru CREMA 1:
  • 200 g zahar pudra
  • 800 g branza de vaci
  • coaja lamaie sau porcocala
  • zahar vanilat
  • 300 gr unt
  • pentru CREMA 2:
  • 1 l fanta de portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat                                                        
  • 4 galbenusuri                                                         
  • 6 linguri faina 
  • 3-4 linguri cu amidon                                                        
  • 6 linguri cu zahar

Mod de preparare

Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat ½  din fanta si se amesteca bine. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot se adauga amestecul din galbenusuri. Se amesteca intruna, la foc mic, pana cand incepe a se ingrosa. Se da la racit si ne apucam de blat si crema 1.    

  Prepararea blatului: Se spala bine ouale si se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat spuma. Peste albusurile battue spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga si uleiul, turnand putin cate putin. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand de jos in sus. Apoi Se adauga si esenta de rom. Intr- o tava, in care am pus hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 20 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Dupa ce am scos blatul, desprindem de pe hartia de copt si lasam sa se raceasca.

  Prepararea cremei 1: Se freaca untul, care a fost lasat la temperaturacamerei, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa aceea adaugam branza, coaja de lamaie si amestecam foarte bine pana cand devine ca o crema.  

Asamblarea: Blatul- crema 1- crema 2 Se da la rece si se taie dupa bunul plac.

Este un desert foarte racoros.   Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

Postat de gicuta69

Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

Iata cum se prepara  Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor Blat :  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2010, 23:43
Deci...ai comis-o!
la 20.02.2010, 23:46
da e foarte usor de facut ca nu te coci atata ... n-am apucat sa gust inca dar frate-miu a zis ca-i buna
la 20.02.2010, 23:50
Ce bine arata.
la 20.02.2010, 23:53
ce gust placut au cremele cu branza!
la 20.02.2010, 23:54

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking