Prajitura cu brânză şi Fanta

Postat de ramona_manoliu in Prajituri
27 Mai 2014 | 12456 vizualizari
Prajitura cu brânză şi Fanta

E prima reţetă pe care o postez, deşi am făcut multe dintre cele prezentate aici. Multumesc http://www.bucataras.ro/iri_love/ pentru idee. Am adus mici modificări, deoarece nu-mi place aroma de lămâie şi am înlocuit-o cu portocala.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.
  • crema de brânză :
  • 600g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 6 linguri zahar.
  • coaja de portocală confiată
  • crema de Fanta :
  • 750 ml suc fanta de portocale,
  • 4 linguri de zahar
  • 3 plicuri de praf de budinca de frişcă de 37 g

Mod de preparare

Ouăle se separă, albuşurile se bat cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenusurile, uleiul si făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia, asemănătoare cu checul, se pune in tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Când este gata, se lasă la răcorit şi se desprinde hârtia de copt. Eu am lăsat-o în tavă, dar nu s-a mai lipit de blat.

Între timp se bate untul cu zahărul până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă brânza de vaci şi coaja de portocală. Aceasta cremă se întinde peste blatul răcit şi se dă la frigider.   

Pentru crema de Fanta se pune sucul pe foc, iar când dă un clocot se adaugă praful de budincă amestecat cu zahărul, amestecând continuu până se ingroaşă. Mie nu mi-a plăcut culoarea cremei, aşa că am pus şi o picătură de colorant alimentar roşu. Se ia de pe foc şi se întinde peste crema 1. Când s-a răcit suficient, se dă din nou la frigider min.2 ore.

Îmi cer scuze că nu ştiu cum să adaug mai multe poze. Promit să învăţ.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brânză şi Fanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

Postat de gicuta69

Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

Iata cum se prepara  Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor Blat :  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2014, 18:09
la 27.05.2014, 18:24
Ce frumoasa ti-a iesit !!!
la 27.05.2014, 19:29
Bine ai venit!
la 27.05.2014, 21:31
la 28.05.2014, 10:13
Multumesc!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking