Prajitura cu cafea

Postat de merisor67 in Prajituri
5 Oct 2012 | 18876 vizualizari
Prajitura cu cafea

Demult n-am mai facut aceasta prajitura si tare buna a iesit avand un gust dulce-amarui de la zahar ars si cafea. Unitatea de masura pentru unele ingrediente este paharul. Eu am folosit un pahar de 200 mL.

Ingrediente

  • Foile:
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar(400 gr)
  • 1 pahar cafea fiarta la filtru(200 ml)
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • Sare
  • 600 gr faina
  • Crema:
  • 750 mL lapte
  • 4 linguri cacao
  • Sirop de zahar ars+cafea(ce a mai ramas de la foi)
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri zahar
  • sare

Mod de preparare

Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40.

Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe dinafara. Am lasat pe foc pna cand s-a diluat zaharul de tot. Stiti cand se pune lichid peste zahar acesta se solidifica putin si trebuie lasat sa se lichefieze complet. A rezultat un sirop mai gros.

Am dat siropul la rece. Ouale le-am frecat cu putina sare, am pus uleiul, laptele, un pahar din siropul racit, apoi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Aluatul iese destul de tare, dar este usor elastic si se intinde bine

Am dat aluatul o ora la rece dupa care l-am impartit in patru, am intins  pe dosul tavii si am copt cate 5 minute la 160 grade fiecare foaie. 

pentru crema am amestecat ingredientele uscate: faina cacaoa, zaharul, apoi am amestecat cu siropul ramas(mai mult de un pahar), am omogenizat bine apoi am pus laptele, sarea si am fiert la foc mediu mestecand continuu. Cand a atins punctul de fierbere, am ridicat de pe foc si am amestecat cu untul tinut la temperatura camerei. Am pus crema fierbinte intre foi si am dat la rece. Din crema am oprit putin pentru ornat. de obicei se taie a doua zi, dar la mine s-a putut taia cam dupa trei ore, oricum ai mei nu au rabdare, asa ca am taiat colturile chiar mai devreme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2012, 21:03
wowwww sunt prima ,arata super
la 05.10.2012, 21:06
Vreau si eu ca stiu sigur ca e delicioasa
la 05.10.2012, 21:07
Kuki, multzu!
la 05.10.2012, 21:08
simt miros de cafea.......mmm.
la 05.10.2012, 21:09
vrem si noiiiiiiiiii

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking