Prajitura cu cafea si ciocolata

Postat de miha in Prajituri
28 Noi 2011 | 8803 vizualizari
Prajitura cu cafea si ciocolata

Cu drag pentru Cris... ca ieri n-am apucat! :))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 2 pliculete cu ness
  • 100 g unt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Intr-un castron separat amestecam faina cu fulgii de cocos, praful de copt si bilutele de ciocolata. Incorporam apoi in spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatura, cu miscari de jos in sus.

Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenste usor si incepe sa se desprinda de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin pufoase ca o crema. Adaugam  amidonul si omogenizam usor, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele in care am dizolvat cafeaua, omogenizam si punem vasul la baine marie. Amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il incorporam in budinca racita.

Turnam crema peste blatul racit, nivelam si dam la frigider pana preparam glazura.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic cu untul si smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Turnam glazura peste prajitura si dam din nou la frigider pana se intareste.

Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 09:49
sunt prima servita
la 28.11.2011, 10:05
si eu vreau o bucatica de licioasa
la 28.11.2011, 10:07
ce draguta e! tocmai potrivita pentru cafea pe care o beau eu acum
la 28.11.2011, 10:10
buna buna
la 28.11.2011, 10:13
yummi

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking