Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- - 3 oua
- - 150 gr zahar
- - 150 gr faina
- - 2 linguri apa fierbinte
- - 100 ml ulei
- - 1 lingurita praf de copt
- - 2 linguri de mac
- Pt sirop:
- - 1-2 lingurite cafea ness
- - 2 lingurite zahar pudra
- - 100 ml apa fierbinte
- Pt crema:
- - 150 ml frisca lichida neindulcita
- - 150 gr zahar
- - 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
- - 50 gr unt
- - 3 lingurite ness
- Ornat:
- ciocolata cu cafea
Mod de preparare
De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. - facem testul cu scobitoarea.
In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.
Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam. Asezam a doua foaie, o insiropam apoi o ungem cu restul de crema. Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|