PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC

Postat de iuliana_florentina in Dulciuri
26 Iun 2015 | 2737 vizualizari
PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC

Ingrediente

  • 270 g faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g iaurt simplu
  • 100 ml ulei
  • vanilie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 caise
  • 2 linguri fistic tocat (nuci sau fulgi de migdale )

Mod de preparare

Intr-un bol mixam cu un mixer ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare. Adaugam iaurtul, uleiul, vanilia si faina cernuta impreuna cu praful de copt ,amestecand cu un tel.

Acoperim cu hartie de copt udata inainte o tava (23×23 cm ) si turnam compozitia niveland-o bine .

Scoatem samburii caiselor si taiem fiecare caisa in 6 bucatele .Asezam fructele deasupra si preasram fistic tocat,nuci sau migdale.

Coacem prajitura 35-40 de minute la 180 °C pana se rumeneste usor deasupra ,eventual faceti testul cu scobitoarea.

Scoatem pajitura pe un gratar sa se raceasca complet .

Portionam dupa bunul plac iar daca doriti puteti presara si zahar pudra deasupra .Mie imi place gustul acrisor al caiselor si n-o pudrez.

Este o prajitura simpla si gustoasa pe care v-o recomand cu drag .Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

Postat de momo121

Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat. Pentru crema:     Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb,...

Citeste continuarea

Gogosi

Postat de gicuta69

Gogosi

Dizolvam drojdia in 3   linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2015, 22:14
mmm... ce bine arata!
la 26.06.2015, 22:15
Wow ce bine arata!
la 26.06.2015, 22:27
Ce bunatate
la 26.06.2015, 22:49
buna prajitura!
la 26.06.2015, 23:19
Arata bine prajitura!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking