Prajitura cu capsune

Postat de bylaura in Prajituri
28 Mai 2013 | 12050 vizualizari
Prajitura cu capsune

Rasfatul dulce cu gust de fructe.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema :
  • 300 gr. capsune
  • 300 ml. frisca
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de albusuri. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca usor cu miscari de jos in sus si se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30-35 min. Se face testul scobiorii, iar cand este gata se scoate si se lsa la racit.

Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste.

Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Pasta de capsune se trece prin sita si se incorporeaza in frisca batuta, apoi se adauga gelatina si se amesteca bine.    

Se taie blatul in doua foi si se aseaza astfel : blat / crema / blat / crema.   Se orneaza cu ciocolata rasa si capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pandispan cu capsuni, budinca si frisca

Postat de Pungasa_Rogue

Pandispan cu capsuni, budinca si frisca

Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi.  Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile...

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni

Mai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 18:39
la 28.05.2013, 18:40
Alinutza
la 28.05.2013, 18:45
ce bunatateeee....mamaa...o nebunie dulce!!!! arata super!!
la 28.05.2013, 18:50
la 28.05.2013, 18:59
vremea capsunilor!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking