Ingrediente
- 250 g unt moale
- 400 g faina
- 150 g zahar
- 1 galbenus
- 1 esenta rom
- 2 lg cacao
- 1 praf de copt
CREMA
- 650 g branza de vaci
- 3 oua
- 250 g zahar
- 1 es vanilie
Mod de preparare
Intr-un bol se incorporeaza galbenusul in untul lasat la temperatura camerei . Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacaua , dupa care se adauga in bolul cu unt ; se adauga si esenta si se amesteca totul foarte bine . Se va obtine un aluat tare , care se va imparti in 1/2 , formandu-se doua bile , pe care le vom inveli in folie alimentara si la congelator cu el ptr 20-30 minute .
Ptr crema , se separa ouale , albusurile se bat bine c-un praf de sare , carora li se adauga galbenusurile , esenta si la urma branza . Se mixeaza totul bine , pana la obtinerea unei creme . Pregatim o tava 24/37 cu ulei si tapetam cu hartie de copt umezita . Scoatem o bila de aluat de la congelator si o facem ,,CARLIONTI" prin ochiurile mari ale razatorii , peste care asezam crema de branza si terminam de asamblat prajitura cu un alt strat de CARLIONTI , obtinuti din a doua bila de aluat . Se da la cuptorul preincalzit , la 180 g ptr 50 minute . Cand s-a scurs timpul de coacere , se lasa la racorit sub o folie de aluminiu . Se portioneaza si se imparte celor dragi ...si nu numai . Am pastrat ce-a rams la frigider , ptr a ramane frageda .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ,,carlionti"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|