Ingrediente
- doua pachete cu praf de budinca de vanilie
- un pachet cu praf pentru crema la rece ( vanilie sau cacao)
- un pachet cu piscoturi
- un litru de lapte
- 7 linguri cu zahar
- un pachet cu margarina
- o cana cu cafea tare
- un pahar cu lichior
Mod de preparare
Cele doua pachete de budinca se amesteca cu 600 ml. lapte rece si 7 linguri cu zahar, apoi se pun pe foc, amestecand continuu pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza margarina.
Piscoturile se inmoaie putin in cafea tare si se aseaza intr-o forma, unul langa celalalt. Se acopera cu un strat de crema, peste care se aseaza iar piscoturi inmuiate in cafea, apoi iar crema. Ultimul strat de piscoturi il inmuiem in lichior si dam prajitura la frigider, o ora.
Rasturnam prajitura pe un platou, astfel ca piscoturile cu lichior sa fie la baza prajiturii, si o acoperim cu crema obtinuta dintr-un pachet de crema la rece ( un plic de praf batut cu 400 ml. lapte rece ) . Ornam dupa preferinte .
E delicioasa rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "cu ce ai..."" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|