Prajitura "cu ce ai..."

Postat de Ina in Prajituri
23 Mai 2010 | 28682 vizualizari
Prajitura "cu ce ai..."

Fiindca urma sa fie ziua de nume a sotului si dulce aveam doar inghetata, am zis sa fac si-o prajitura. Am cautat prin camara si-am gasit piscoturi si pachete cu budinca si crema la rece. Asa ca m-am apucat sa fac un desert cu ce am gasit.... Ce a iesit, s-a papat oricum, foarte repede si a fost apreciat de toti.

Ingrediente

  • doua pachete cu praf de budinca  de vanilie
  • un pachet cu praf pentru crema la rece ( vanilie sau cacao)
  • un pachet cu piscoturi
  • un litru de lapte
  • 7 linguri cu zahar
  • un pachet cu margarina
  • o cana cu cafea tare
  • un pahar cu lichior

Mod de preparare

     Cele doua pachete de budinca se amesteca cu 600 ml. lapte rece si 7 linguri cu zahar, apoi se pun pe foc, amestecand continuu pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca  si se incorporeaza margarina.

     Piscoturile se inmoaie putin in cafea tare si se aseaza intr-o forma, unul langa celalalt. Se acopera cu un strat de crema, peste care se aseaza iar piscoturi inmuiate in cafea, apoi iar crema. Ultimul strat de piscoturi il inmuiem in lichior si dam prajitura la frigider, o ora. 

     Rasturnam prajitura pe un platou, astfel ca piscoturile cu lichior sa fie la baza prajiturii, si o acoperim cu crema obtinuta dintr-un pachet de crema la rece ( un plic de praf batut cu 400 ml. lapte rece ) . Ornam dupa preferinte .

     E delicioasa rece! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "cu ce ai..."" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de prajitura Duo

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Duo

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Duo Blat x 2: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi ( nu mi-am dorit un blat...

Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 20:19
Uite, Ela, nu i-am facut tort sotului, dar tot i-am facut ceva dulce
la 23.05.2010, 21:09
e super bun sigur ina ,las-o pe ela ca ama venit eu prima,super arata tare bine 5 furcu
la 23.05.2010, 21:12
nebunie eram la nadina la tortul de orez,dar am venit si aici
la 23.05.2010, 21:21
ce bine arata.... cu ce ai sau cu ce n+ai.....a iesit foarte frumos si gustos cred....
la 23.05.2010, 21:26
ha te-am pins ela

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking