Prajitura cu cidru si gem de caise

Postat de katty in Dulciuri
18 Iun 2015 | 2374 vizualizari
Prajitura cu cidru si gem de caise

Ingrediente

  • 1 borcan mic gem de caise
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana cidru
  • 1 ceasca ulei
  • un praf de sare
  • 2 1/2 cani faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
  • cardamon pudra
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si omogenizam bine.Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cardamonul si le cernem peste compozitie. Omogenizam aluatul. Turnam alatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece proba scobitorii(cand intepam cu o scobitoare in mijloc, aceasta trebuie sa iasa curata). Scoatem forma din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca.Punem gemul de caise ramas intr-o craticioara pe foc impreuna cu 1 lingura de apa. Amestecam pana se infierbanta bine, apoi ungem prajitura cu gem.Punem fulgii de migdale intr-o tigaie uscata pe foc mic, amestecand in ei, pana se rumenesc usor.Presaram  fulgii de migdale  pe prajitura.O portionam dupa ce s-a racit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cidru si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta frageda cu dovleac

Postat de gicuta69

Desert placinta frageda cu dovleac

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana...

Citeste continuarea

Desert negresa cu afine si nuci - de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu afine si nuci - de post

Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2015, 08:22
la 18.06.2015, 08:43
Poate fi o prajitura de post...buna,buna!!
la 18.06.2015, 08:43
la 18.06.2015, 08:50
la 18.06.2015, 09:02
Frumoasa prezentare! Buna prajiturica!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking