Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

Postat de sufletista in Dulciuri
18 Noi 2014 | 13426 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 110 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 50 g nuca tocata
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 120 m frisca
  • 50 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 g gelatina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema bavareza de ciocolata
  • 125 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • Banane caramelizate
  • 2 banane
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura oglinda
  • 40 ml apa
  • 40 ml frisca lichida
  • 60 g zahar
  • 20 g cacao
  • 3ggelatina
  • 1 lingura apa rece

Mod de preparare

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu o spatula,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca tocata,amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam albusurile spuma si amestecam cu miscari usoare,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care il taiem in doua.

Crema de ciocolata-Gelatina se pune la hidratat cu o lingura de apa rece.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul.Intr-o cratita adaugam laptele,frisca si punem pe foc mic sa se incalzeasca usor.Adaugam galbenusurile amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Intr-un bol adaugam ciocolata tocata,crema de oua si amestecam pana ce se topeste complet ciocolata.

Adaugam gelatina dizolvata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.

Crema bavareza de ciocolata-Gelatina o punem la hidratat cu 2 linguri apa rece.

Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem la foc mic pana ce se incalzeste putin.Intr-un vas amestecam galbenusul cu amidonul,esenta de vanilie,adaugam laptele caldut amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Punem amestecul pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.

Intr-un castron adaugam ciocolata tocata si crema amestecam pana ce se topeste ciocolata.Adaugam gelatina dizolvata pe baie de abur si amestecam repede pana ce este complet incorporata.

Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei)pentru a nu se forma pojghita.

Lasam sa se raceasca bine,dupa care adaugam frisca batuta spuma.

Banane caramelizate-Intr-o tigaie adaugam bananele taiate felii,zaharul si punem pe foc mic,

Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si lasam la foc mic pana ce se topeste,lasam sa se raceasca.

Glazura oglinda-Intr-o cratita adaugam frisca,zaharul,cacao si apa.Punem cratita pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva zaharul si amestecul este pe punctul de a fierbe.

Adaugam gelatina dizolvata in apa rece si amestecam bine,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana se raceste,

Ansamblare-Aseza prima foaie de blat,insiropam,adaugam 1/3 din crema bavareza-crema de ciocolata-sosul de banane-a 2 foaie de blat-insiropam-restul de crema bavareza-deasupra turnam glazura si dam al frigider pana ce se intareste glazura(eu am lasat-o peste noapte)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Postat de panacris

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert fursecuri cu ciocolata

Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.  Se mixează untul de la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2014, 16:09
la 18.11.2014, 16:13
prezent!
la 18.11.2014, 16:22
multumesc
la 18.11.2014, 16:23
la 18.11.2014, 16:25

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking