Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Postat de timea in Prajituri
19 Mar 2013 | 19442 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Aveam de ales intre un tort sau prajituri individuale... si le-am ales pe cele din urma spre a surprinde niste oameni dragi cu care am petrecut duminica o zi frumoasa la tara, la aer liber.

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Jeleu de fructe:
  • 200 gr fructe: zmeura si capsuni (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (eu folosesc Pilos de la Lidl)
  • 6 linguri zahar
  • 125 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Altele:
  • 4-5 linguri sirop de zmeura
  • 150 ml frisca lichida indulcita

Mod de preparare

Inainte de toate pregatim crema care trebuie sa stea la rece.

Intr-un vas amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata.

Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine. (sau 30 min la congelator).

O scoatem din frigider la momentul in care trebuie sa asamblam prajitura si o mixam cu mixerul cateva minute pana obtinem o crema spumoasa.

Din crema punem deoparte cam 5 linguri pentru glazura.

Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. 

Turnam compozitia intr-o tava (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Jeleu de fructe: punem fructele decongelate (eu am folosit fructe din congelator) cu 2 linguri de apa in blender si le pasam. Turnam intr-un vas rezistent la foc si amestecam cu 2 linguri de zahar. Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Amestecam amidonul cu un pic de apa intr-un bol,  adagam un pic din sosul cald apoi turnam inapoi in vas si lasam pe foc amestecand pana se ingroasa putin.  Lasam la racit.

Din jeleul de fructe punem deoparte 2 linguri pline pentru ornat.

Asamblare:

Taiem blatul in doua.

Prima foaie o ungem cu jeleul de fructe si lasam asa 20 min. sa se traga putin in blat.

Punem apoi crema peste jeleu si cu grija nivelam.

Asezam al doilea blat care vine apoi insiropat cu siropul de zmeura.

Dam la frigider o ora.

Scoatem din frigider si portionam in cuburi egale.

Crema pusa deoparte o incalzim in cuptorul cu microunde timp de 15-20 sec.

Cu o lingurita punem glazura calduta pe fiecare cub de prajitura in parte, lasand sa curga si pe margini.

Dam din nou la frigider pana pregatim frisca.

Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita apoi cu un pos formam cate un mot de frisca pe fiecare bucata de prajitura.

Jeleul pastrat il punem intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si stropim fiecare mot de frisca.

Dam prajitura la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura marmorata cu mousse de fructe rosii si glazura de ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura marmorata cu mousse de fructe rosii si glazura de ciocolata

Pentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de padure

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe de padure

Blat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 19.03.2013, 20:44
Pai se putea sa nu vii cu o ciocolatoasa!
la 19.03.2013, 20:45
Iar vii cu bunatati?
la 19.03.2013, 20:46
buna buna
la 19.03.2013, 20:48
Buni si ciocolatoasa si cu fructe bune
la 19.03.2013, 20:48
Ina mai trebuie din cand in cand

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking