Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Postat de miha in Prajituri
30 Mai 2011 | 9729 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 50 g amidon
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • Pentru finisaj:
  • frisca batuta
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Foi:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana spuma devine tare si lucioasa ca la bezea. Turnam apa fierbinte peste bezea, in fir subtire, mixand continuu.

Galbenusurile le frecam cu ulei si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt, omogenizam bine. Turnam galbenusurile peste bezea si mixam usor, apoi incorporam si amestecul de faina, amestecand cu o lingura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o impartim in 3 si coacem 3 foi in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 15 minute, pana se auresc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas cu laptele condensat si o topim la foc mic. Omogenizam compozitia si lasam la racit la frigider. Intre timp, batem frisca pe care o incorporam mai apoi in crema de ciocolata. Amestecam usor, prin rasturnare. Crema trebuie sa fie rece bine.

Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim cu frisca, presaram cu bombonele colorate si dam la rece pentru minim 2 ore. Se portioneaza dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2011, 16:35
la 30.05.2011, 16:37
la 30.05.2011, 16:55
no comment ca n-am ce
la 30.05.2011, 17:00
un deliciu!
la 30.05.2011, 17:05
buna buna

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking