Prajitura cu ciocolata si zmeura

Postat de gaby_d in Dulciuri
21 Feb 2013 | 6824 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

Ingrediente Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un vf. cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt

Crema 1

  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingura amidon
  • 50 ml apa

Crema 2

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • o lingurita esenta rom

Sirop

  • 80 gr zahar
  • 150 ml apa

Glazura

  • 200 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Decor

  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura zahar
  • 50 ml smantana

Mod de preparare

Ca sa usurezi timpul de preparare pregateste intai crema 2.

Pune frisca la foc si adu-o la punctul de fierbere. Opreste focul , adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste in frisca. Raceste si da-o la rece. Fie peste noapte in frigider , fie o ora doua in congelator.

Trebuie sa fie tare cand o vei scoate si o vei mixa la viteza maxima.

Crema se va deschide la culoare si va deveni pufoasa. In timpul mixarii adauga si esenta.

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul iar albusurile mixeaza-le spuma, apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa si zaharul e complet topit.

Adauga galbenusurile peste albusul batut, faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua si omogenizeaza usor, usor.

Tapeteaza o tava de 23/28 cm cu hartie de copt, toarna amestecul si niveleaza.

Introdu tava in cuptorul preinclazit, la foc mediu spre mic, pana trece testul cu scobitoarea, undeva la 30-35 minute.

Lasa sa se raceasca si prepara crema 1.

Zmeura impreuna cu apa si zaharul pune-le pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot. Adauga amidonul, omogenizeaza si fierbe pana se ingroasa (1,2 minute).

Lasa la racit si mixeaza frisca. Cand zmeura e rece amestec-o cu frisca si omogenizeaza.

Taie blatul in doua pe orizontala.

Insiropeaza primul blat cu jumatate din  siropul obtinut prin caramelizarea zaharului si fierberea lui timp de doua minute impreuna cu cele 150 ml apa, racit bine.

Intinde crema 1 si niveleaza bine. Pune deasupra crema 2 si intinde-o cat mai uniform.

Aseaza blatul al doilea si insiropeaza. Da tava la rece pentru o ora.

Portioneaza prajitura in patrate (20 bucati au iesit) si distribuie-le pe hartiute pentru briose.

Prepara glazura prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si frisca apoi pune cate o lingura de amestec pe fiecare prajiturica.

Lasa sa se raceasca/intareasca.

Mixeaza frisca cu smantana si zaharul si spriteaza cate un mot pe fiecare prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2013, 23:17
Prea cremoasa,prea buna!
la 21.02.2013, 23:18
Offfffffff tu
la 21.02.2013, 23:20
Ce delicioasa ..Eu de unde iau o bucatica la ora asta??
la 21.02.2013, 23:22
buna buna
la 21.02.2013, 23:23
la ora asta mai Gaby??? Cum o sa mai dorm eu acum? Musai sa vii sa-mi dai

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking