Prajitura cu cirese

Postat de deyzy93 in Prajituri
14 Iun 2013 | 2390 vizualizari
Prajitura cu cirese

Foarte buna mai ales cu cirese proaspete

Ingrediente

  • 1 jumatate punga cirese
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lingurita zeama de lamaie sau 2 lingurite apa minerala
  • 6-7 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Mai intai de toate desfaceti ciresele si scoateti samburii din ele, puneti-le intr-un bol si puneti cateva linguri de zahar peste ele. Luati cele 8 oua si puneti albusul in bolul in care vreti sa le bateti iar galbenusurile intr-un castronel. Bateti cat mai bine albusul. Dupa ce l-ati batut bine adaugati cate 1 lingura de zahar si bateti bine, apoi adaugati cele 8 galbenusuri si la fel amestecati bine. Puneti intr-un colt praful de copt si il stingeti cu lamaia sau apa minerala, ce aveti la indemana, adaugati si plicul de zahar vanilat. Amestecati bine pentru a ajunge praful de copt in toata compozitia si incepeti de adaugati faina.

Dupa ce ati adaugat faina puneti uleiul si amestecati bine. Puneti lingurita de cacao intr-un colt si amestecati in jumatate din compozitie (vedeti in imagine). Ungeti tava foarte bine cu ulei sau unsoare si tapaetati cu faina pe toata suprafata ei. Puneti ciresele intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama de pe ele. Puneti compozitia in tava si bagati-o in cuptorul incins, dupa ce s-a ridicat si si-a format 1 crusta foarte subtire scoateti tava si puneti repede ciresele peste....

.NU TANDAVITI PENTRU CA SE LASA BLATUL.....si bagati-o la loc in cuptor, o mai lasati in cuptor la foc mare pentru inca 2-3 minute si apoi dati focul incet pentru a se coace cat mai bine. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati sa se raceasca si apoi o taiati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Umplutura:  Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 18:16
la 13.08.2013, 19:13
La multi ani!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking