Prajitura cu cirese (plimbate)

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
16 Iul 2016 | 4973 vizualizari
Prajitura cu cirese (plimbate)

Pai sa va explic cum sta treaba cu ciresele plimbate.....cand ne-am intors de la Constanta cu trenul , dar nu ala de Franta, din gara am cumparat niste cirese sa mananc pe drum, erau mari, carnoase si frumoase si tare mi-au facut cu ochiul....ideea este ca nu le-am mancat pe toate si au stat frumos la frigider pana mi-a picat pata pe ele sa le fac felul....

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 60 g ciocolata neagra Kandia
  • cca 500 g cirese cantarite cu samburi
  • o lingura zahar brun

Mod de preparare

Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Galbenusurile le-am mixat cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente, de jos in sus.

Ciocolata am maruntit-o si am incorporat-o in compozitie, la final am adaugat faina cernuta. Am turnat compozitia in forma si apoi am asezat ciresele. Am dat forma la cuptorul preincalzit,incercam cu o scobitoare daca este gata, cu 10 min inainte sa scoatem din cuptor am presarat zahar brun. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi portionam, se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese (plimbate)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

Postat de CameliaComan

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

JELEU DE FRUCTE:   Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Postat de ianculubita

Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins; Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2016, 15:43
buna buna
la 16.07.2016, 15:48
iar n-ai oprit la Fetesti
la 16.07.2016, 16:03
Ina, vroiam sa te sun sa-ti zic sa vi in gara.....
la 16.07.2016, 16:10
ai plimbat ciresele?)
la 16.07.2016, 16:28
Buna!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking