Prăjitură cu cocos

Postat de madi_marin in Prajituri
7 Feb 2014 | 10366 vizualizari
Prăjitură cu cocos

Cu o parte din minunatele produse Dr. Oetker pe care le-am primit de sărbători, am pregătit prăjiturica asta foarte pufoasă și gustoasă. Nu e o rețetă laborioasă, ci una simplă și rapidă. Mie îmi plac mult produsele lor și le folosesc des în bucătărie. Încercați-le și voi!

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1/2 pliculeț praf de copt Dr. Oetker
  • 2 lingurițe colorant alimentar galben Dr. Oetker
  • 2 linguri nucă de cocos

Crema de ciocolată :

  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g cacao neagră Dr. oetker
  • 1 fiolă esență de rom Dr. Oetker
  • 250 g unt/margarină
  • nucă de cocos

Mod de preparare

Se prepară blatul : se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează bine .

Se freacă gălbenușurile cu uleiul și se adaugă peste spuma de albuș lăsînd mixerul la viteză mica. Se pun colorantul,  făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos  și miezul de vanilie. Se omogenizează compoziția și se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hărtie de copt. Se coace 25 de minute ( pentru siguranță se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Se prepară crema : se pun într-un vas cu pereții groși ouăle cu zahărul . La foc mic se amestecă continuu pînă ce zahărul s-a dizolvat, apoi se adaugă cacaoa și untul sau margarina și se amestecă pînă ce obținem o cremă cu o consistență nu foarte groasă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă esența de rom. Se lasă la răcit.

Montare : se taie blatul în cuburi care se scufunda pe jumătate în cremă, apoi se tăvălește partea glazurată prin nucă de cocos.

Se lasă la rece pentru o oră după care se pot servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2014, 18:54
Ce galbena si frumoasa !
la 07.02.2014, 18:54
Ce faine sunt, ce bine se combină culorile.
la 07.02.2014, 19:17
Ce bine arata si ce buna!
la 07.02.2014, 19:18
la 07.02.2014, 19:29

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking