Prajitura cu cocos si bezea

Postat de miremirc in Prajituri
24 Ian 2012 | 19155 vizualizari
Prajitura cu cocos si bezea

Ingrediente

  • Blat :
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 3 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • Bezea :
  • 5 albusuri
  • 12 lg zahar
  • Crema :
  • 5 galbenusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ness
  • 4 lg apa fiarta
  • 200 g unt
  • 100 g margarina rama
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.

Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.

Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.

Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.

Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente. Lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.

Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Postat de katty

Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2012, 13:53
cocos si bezea,foarte buuuuun
la 24.01.2012, 14:12
arata bine
la 24.01.2012, 14:16
la 24.01.2012, 14:53
trebuie sa fie delicioasa la cat de superb arata!
la 24.01.2012, 14:58
Grozava prajitura!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking