Prajitura cu crema cu mascarpone si visine

Postat de Bunica in Prajituri
20 Mar 2016 | 5627 vizualizari
Prajitura cu crema cu mascarpone si visine

Prăjitura cu cremă cu mascarpone și vișine este nici prea dulce, nici prea ciocolatoasă, ci tocmai bună. Ce zic eu? Tocmai bună? Nuuuuuuu, ci ..............foarte bunăăăă!

Ingrediente

  • Blat
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri făină
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apă
  • un praf de sare-1 vf. de cuțit
  • zahăr vanilat pregătit acasă
  • Crema cu mascarpone:
  • 250 g. mascarpone
  • 200 ml. friscă lichidă
  • 100 g. ciocolată albă
  • 200 ml. frișcă
  • 1 plic gelatină granule
  • vanilie
  • Glazura oglindă
  • 7 linguri apă
  • 5 linguri zahăr brun
  • 2 linguri cacao
  • 100 g. unt
  • În plus:
  • 300 g. vișine congelate
  • 15 cireșe confiate

Mod de preparare

Blatul:

Separă gălbenușurile de albusuri.

Albușurile se mixează cu un praf de sare.

Când bezeaua este mixată, adaugă zahărul mixând continuu până la formarea unei bezele ferme.

Adaugă uleiul, apa mixând până la încorporare.

Scoate telurile mixerului si adaugă pe rând cacao,făina în care ai amestecat praful de copt.

Omogenizează ingredientele,usor de jos în sus,

folosind o lingură de lemn sau o paletă.

Tapetăm tava dreptunghiulară cu hârtie de copt și toarnă compozitia.

Nivelează usor și dă tava la cuptorul încins la 170 grade ,pentru 15 minute.

Când blatul este copt,scoate tava, mută blatul pe un grătar și lasă-l la răcit.

Crema cu mascarpone:

Pentru început pune frișca la încălzit.

Când a ajuns la punctul de fierbere ia vasul de pe foc și adaugă ciocolata albă ruptă bucăți.

Amestecă rapid compoziția cu un tel până la omogenizare.

Mixează frișca ,adaugă mascarpone și apoi compoziția  ciocolata albă.

La sfârșit adaugă gelatina hidratată .

Dă vasul la frigider pentru 15 minute.

Între timp vișinele congelate le lași la decongelat și scurs.

Siropul scurs de la vișine se  pune  la fiert cu 2 linguri zahăr.

AsamblareȘ

Pe o tava mai mare pune

primul blat.Însiropează blatul cu sirop de vișine.

Scoate crema din frigider și cu ajutorul unei linguri întinde crema uniform pe întreaga suprafață a blatului.

Pune vișinele pe cremă apăsând ușor cu degetul pentru a intra în cremă.

Adaugă al doilea blat și însiropează-l cu siropul rămas.

Dă prăjitura la rece și las-o până a două zi.

Scoate prăjitura ,porționeaz-o și toarnă glazura cu ajutorul unei linguri.

Glazura:

Apa,cacao,zahărul și untul se pun la fiert intr-o cratiță mică și cu fundul dublu.

Căt fierbe amestecă tot timpul pentru a nu se prinde.

Fierbe cam 15 minute.Lasă să se răcorească.

Cu o lingură toarnă glazura peste bucățile de prăjitură

Le-am moțat cu mous de ciocolată (100 g.cicolată+200 frișcă)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2016, 10:26
la 20.03.2016, 10:27
mmm ce praji delicioasa ne dai de dimineata
la 20.03.2016, 10:29
v
la 20.03.2016, 10:36
Delicioasa!
la 20.03.2016, 10:39
Cu mare drag vă sevesc!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking