Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane

Postat de andaoana in Dulciuri
20 Aug 2013 | 7146 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane

Este delicoasa

Ingrediente

Pentru Blat :

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri apa

Pentru crema:

  • 3 oua
  • 0.5 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
  • 1 piure castane (200 g)

Pentru glazura:

  • 1 ciocolata alba
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul :  Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de apa. Amestecam prin rasturnare si turnam in tava tapetata cu hartie .Dam la cuptor si facem testul cu scobitoarea . Il lasam la racit .

Crema :

Ouale le amestecam cu zaharul (daca doriti sa fie mai dulce mai puteti adauga zahar ,dar atentie piureul de castane este dulce , ciocolata este si ea foarte dulce )si adaugam treptat laptele  si faina , amestecand continuu sa nu se faca gogoloase. Compozitia obtinuta o punem la fiert pana se intareste ca si o budinca . Amestecam continu ca sa nu se prinda de fundul cratitei si sa se afume . O lasam la racit amestecand din cand in cand .Intr-un vas separat punem ciocolata rupta bucati ( eu am folosit novatini cu lapte ) cu putina frisca si o punem la topit . Aveti grija sa nu fiarba .Cand crema este aproape rece punem frisca batuta ,piureul de castane si ciocolata topita si amogenizam totul.

Blatul racit il taiem in jumate , se poate insiropa , si punem crema 3/4 din crema , asezam partea superioara a blatului si peste punem restul de crema si dam prajitura la frigider pentru a se intari putin crema .

Pentru ornat topim ciocolata alba cu putina frisca(25ml) , si ciocolata neagra cu putina frisca (25 ml) . Cand sunt topite turnam peste blatul umplut si acoperit cu crema .  Eu am pus intai ciocolata neagra si dupa aceea cu ajutorul unei pompe ciocolata alba .

Dam la frigider si cand este rece taiem si servim .

 

POFTA BUNA !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Prajitura Quiky

Postat de anuta

Prajitura Quiky

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2013, 10:51
Mmm ce buna
la 20.08.2013, 10:55
la 20.08.2013, 10:59
cred ca e delicioasa!
la 20.08.2013, 11:10
la 20.08.2013, 11:11
buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking