Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

Postat de andaoana in Prajituri
2 Feb 2016 | 4732 vizualizari
Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

O prajitura tare gustoasa si aspectuoasa care se face relativ usor, nu e foarte dulce si se poate face in portii individuale  sau ca si tort. Nicio zi fara ciocolata

Ingrediente

  • Blat :
  • -3 oua
  • -2 linguri de apa
  • -1 lingurita apa trandafir (optional)
  • -3 linguri zahar
  • -30 ml ulei
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1 plic praf e copt
  • Mouse de ciocolata
  • -250 ml frisca
  • -200 g ciocolata neagra
  • Crema de portocale
  • -100 ml frisca
  • -250 grame mascarpone
  • -100 ml suc de portocale
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -3 linguri de zahar (optional)
  • Glazura :
  • -50 g unt
  • -2 linguri frisca
  • -100 g ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.

Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a  intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul.

Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .

Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.

Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea).

Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.

Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic, iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare. Amestecam rapid  avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .

Lasam la racit, trebuie sa se raceasca bine.

Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .

Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale, amestecand continuu. Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa.

Dam crema la frigider.

Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .

Asamblam prajitura:

Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam, apoi punem crema de portocale toata, nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .

Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .

Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 g unt nesarat si cu 100 g ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.

Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore).

Decorati dupa cum doriti si serviti.

Eu am taiat prajitura in cuburi inainte de a pune glazura si am pus glazura pe fiecare bucata in parte, cam o lingura pe fiecare patrat .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Postat de oanapl

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2016, 12:34
delicioasa
la 02.02.2016, 12:36
Minunata!
la 02.02.2016, 12:48
Delicioasa!
la 02.02.2016, 13:30
ce buna este
la 02.02.2016, 13:41

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking