Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Postat de babi5 in Prajituri
1 Oct 2013 | 8302 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Este un fel de Petre Roman dezmembrat,care produs finit este un deliciu .am folosit o tava ...(.vesnica mea tava )45/35 cm .. si din acest motiv cantitatea de materie prima este mai mare .. dar si rezultatul finit asisderea ..

Ingrediente

  • 17 oua
  • 800 gr zahar
  • 21 linguri de faina
  • 300 gr margarina rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar praf cu aroma vanilie
  • 6 linguri apa

Mod de preparare

Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara  procedam astfel :

Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile  cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat  pina devine  cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa si un virf de cutit de sare pina se intaresc bine.

incorporam albusurile  in galbenusuri usor  cu o spatula de lemn apoi adaugam 7 linguri de faina amestecate cu putin praf de copt .

faina o adaugam usor in ploaie si mestecam de jos in sus usor ,apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180  gr. 

repetem operatiunea si cu celelalte 2 blaturi .

Apoi intr-o cratita punem o cana de 250 gr zahar la caramelizat ,dupa care cu caramelul obtinut ungem doua blaturi  pe partea care a stat in tava ,lasam sa se raceasca si trecem la prepararea cremei .

Intr-o oala cu fundul dublu( ca sa nu se prinda laptele ) punem  800 ml lapte,12 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat  si lasam sa fiarba mestecind din cind in cind.

Intre timp intr-un  castron punem doua galbenusuri cu 2 linguri de zahar si le frecam bine pina devin cremoase.

Adaugam praful de budinca si 200 ml lapte rece si mestecam bine pina se dizolva budinca ,apoi o turnam peste laptele clocotit  si amestecam   incontinuu sa nu faca cocoloase .

Lasam sa clocoteasca   5 min . apoi dam la o parte si lasam sa se raceasca  dar nu in totalitate.

Putin calduta o mixam cu margarina Rama pina devine o crema pufoasa.

Luam primul blat cu caramel, asezam jumatate din crema,  apoi punem cel de-al doilea blat cu caramelul in sus, asezam si restul de crema  apoi punem cel dea-l treilea  blat peste care punem zahar pudra cu aroma de vanilie.

Lasam prajitura 5-6 ore ca zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze bine blaturile.

Apoi putem sa o taiem  cum dorim .

Daca o putem lasa pina a doua zi  cu atit mai bine , se tine intr-un loc racoros,nu in frigider,pina se topeste caramelul .

Apoi se poate pune in frigider.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

Postat de oanapl

Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu sarea, 1/2 din cantitatea totală de zahăr măcinat până cresc în volum și se obține o cremă densă, deschisă la culoare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2013, 19:54
la 01.10.2013, 19:54
buneee
la 01.10.2013, 19:56
Cam multe ou,babi!Ce e bun cu bun se face!
la 01.10.2013, 20:12
Multumesc MotanLaOale
la 01.10.2013, 20:12
comanligia multumesc

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking