Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
13 Aug 2015 | 12815 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Blaturi pufoase de pandispan cu cacao, crema de vanilie, frisca, toate combinate cu putin nuca prajita si ness. Ce spuneti, va place cum suna? Va spun eu ca este irezistibil de buna!!!

Ingrediente

  • Pentru foile de blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri apa rece
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri amidon
    • 500 ml frisca lichida
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 canita miez de nuca
    • 1 plic de ness

Mod de preparare

Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in doua boluri identice, in mod egal. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam prima jumatate de compozitie si o nivelam. Dam tava in cuptorul incins, pentru 10-12 minute pana se coace foaia. La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie.

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita mai groasa. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Frisca, rece de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma. Crema rece de vanilie o mixam, punem cam 200-250 gr. din frisca batuta, ne orientam sa nu punem nici prea multa pentru a nu iesi prea moale crema. Asezam prima foaie de blat in tava in care le-am copt, punem mai mult de jumatate din crema de vanilie si o nivelam. Asezam a doua foaie, restul de crema de vanilie pe care o intindem, apoi frisca batuta si nivelam. Cu un pieptam de bucatarie facem cateva valuri sau puteti folosi si o fruculita. Miezul de nuca il punem intr-o tigaie, il rumenim putin apoi il tocam. Presaram ness-ul peste frisca, bucatile de nuca si dam la rece. Dupa ce a stat un timp la frigider, o scoatem, o portionam si servim!  Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2015, 16:19
iar ai facut bunatati
la 13.08.2015, 16:20
buna buna
la 13.08.2015, 16:25
la 13.08.2015, 16:33
O bunatate!
la 13.08.2015, 16:37
CAT DE BNE ARATA!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking