Prăjitură cu cremă ganache

Postat de LadyCrs in Prajituri
14 Apr 2012 | 8841 vizualizari
Prăjitură cu cremă ganache

Ingrediente

  • Blatul :
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făina
  • 3 linguri de cacao
  • 4 ouă
  • un plic praf de copt
  • esență de rom
  • Crema
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată ( am folosit 200 amăruie si 100 cu lapte)
  • Siropul
  • apă
  • zahăr
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să îmi ușureze munca). Separat am bătut albușurile cu un praf de sare până s-au întărit. Gălbenușurile le adăugăm peste albușurile bătute și le amestecăm încetișor cu lingura ( de jos în sus). Apoi am cernut făina și cacaoa și am adăugat praful de copt după care le încorporăm în compoziția de albușuri și gălbenușuri. Aluatul obținut îl vom întinde în tava de la cuptor pe toată suprafața. ( tavă pe care am acoperit-o cu o foaie de copt). Cuptorul meu l-a copt în aproximativ 10 minute ( însă nu uitați cel mai bine de testul cu scobitoarea....) După ce s-a răcit vom tăia blatul în două părți egale.

Pentru prepararea cremei am pus la bain-marie frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă în bucățele.  Am lasat-o pe foc până ce s-a topit ciocolata...amestecând prin ea din când în când. După ce s-a răcit am ținut-o la frigider timp de 3 ore pentru a se întări. După ce s-a întărit am mixat-o bine bine cu ajutorul mixerului până ce și-a dublat volumul.

Am însiropat bine blatul  după care am întins crema peprima foaie de blat, păstrând  2 linguri de cremă pentru ornat. După punem și cel de-al doilea blat pe care îl însirpăm și întindem crema rămasă într-un strat subțire. Ornăm după bunul plac și imaginație(eu am folosit niște ornamente de la dr Oetker și ciocolată rasă)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Opera

Postat de madi_marin

Desert prajitura Opera

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...

Citeste continuarea

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Postat de ancutsa

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 18:17
ce harnicuta esti astazi prajitura sunt sigura ca e foarte buna,e pe placul meu
la 14.04.2012, 18:21
delicioasa..imi placeee
la 14.04.2012, 18:24
tare buna cu ciocolata...am facut si eu cateva ciocolatoase
la 14.04.2012, 18:36
am venit si euuu superrr prajitura !!!
la 14.04.2012, 18:53
yammmmmmm...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking