Prajitura cu crusta crocanta de nuci

Postat de Elena_Daria in Prajituri
11 Aug 2012 | 14724 vizualizari
Prajitura cu crusta crocanta de nuci

Aceasta prajiturica este o incantare pentru papilele gustative, un blat pufos care se imbina perfect cu minunatia de crusta crocanta si aromata! Pentru crusta m-am inspirat de pe site-ul : ce-mai-fac-fetele.blogspot.com

Ingrediente

Blat:
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura nesquik
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crusta:
  • 240 g mierz de nuca taiat grosier
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar brun(eu am folosit zahar tos)
  • 150 g unt topit
  • 3 linguri esenta de rom
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Crusta:

Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.

Blatul:

Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.

Intr-un bol punem 4 linguri din compozitie, apoi adaugam praful de nesquik si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava iar deasupra punem compozitia maro(eu am puso intr-un posh si am trasat linii deasupra compozitiei albe).

Peste aluat presaram crusta, iar dupa ce am intins-o uniform apasam usor cu mana.

Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde (facem proba cu scobitoarea).

Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crusta crocanta de nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Postat de andaoana

Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Blatul : Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2012, 16:05
arata superb
la 11.08.2012, 16:15
arata foarte bine, o prajitura exceptionala
la 11.08.2012, 16:19
Cat e de frumoasa!!!!
la 11.08.2012, 16:38
cat de frumoasa este, o bagam la seif
la 11.08.2012, 16:44
Arata ... criminal ! Zi-mi , si floricica-i comestibila , ca nu prea vad

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking