Ingrediente
- 500 g dovleac ras
- 3 linguri zahăr
- 3 ouă,
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 100 ml lapte
- 1 linguriță praf ghimbir
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură unt
Mod de preparare
Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure. Se lasă la răcit. Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir. După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare. Turnăm laptele călduț și amestecăm bine. Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare. Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|