Prajitura cu dovleac

Postat de babi5 in Prajituri
19 Oct 2014 | 2369 vizualizari
Prajitura cu dovleac

Am facut-o dupa cum am crezut eu ca o sa iasa cel mai bine si mai gustoasa. Am folosit mult dovleac (fiindca este din belsug) Rezultat un deliciu de prajitura.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr untura
  • 1 fiola esenta lamie
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde (aluatul sa fie elastic)
  • 2,5 kg dovleac ras
  • 350 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri gris
  • 30 gr zahar farin

Mod de preparare

Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute.

Intre timp punem dovleacul intr-o cratita cu zaharul si scortisoara si il calim putin. La final adaugam si grisul (pentru surplusul de lichid), mai lasam 3 minute si amestecam continuu sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Luam la o parte si lasam sa se raceasca putin.

Intre timp scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem o foaie. O punem in tava deja pregatita cu hartie de copt, punem dovleacul, il nivelam frumos, iar din aluatul ramas rupem cu mana bucatele mici si le asezam peste dovleac. Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 40- 45 minute. Cand este frumos rumenita o scoatem, lasam sa se raceasca bine, pudram cu zahar farin si o portionam cum dorim.

Un deliciu de prajitura. Sa va fie de folos si ajutor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 09:09
n-am facut niciodata. Dar gust de la tine
la 19.10.2014, 09:15
Ne servesti cu o prajitura delicioasa de ziua ta!
la 19.10.2014, 09:38
la 19.10.2014, 09:44
Bune sunt prajiturile cu dovleac!
la 19.10.2014, 09:54
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking