Prajitura cu dovleac

Postat de margo in Dulciuri
2 Noi 2014 | 4864 vizualizari
Prajitura cu dovleac

Nu puteam sa lasa sa treaca Hallowenul fara sa fac o minunata prajitura cu dovleac.De fapt,dovleacul a fost vedeta in meniul de ieri.Este o prajitura cu foi fragede, delicioase pentru diverse umpluturi.Cea cu dovleac e minunata pentru aroma sa si gustul inconfundabil.

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 250 gr untura,
  • 6 ling apa,
  • 1 ling otet,
  • 1 ou,
  • 100 gr zahar,
  • 1praf de copt,
  • faina cat cuprinde,
  • un praf sare,
  • zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg dovleac,
  • 5 ling zahar,
  • zahar vanilat,
  • scortisoara,
  • 4 ling gris

Mod de preparare

Intr-un vas se pune untura,apa,otetul,zaharul,sarea,zaharul vanilat.Se omogenizeaza totul apoi se adauga ,treptat,faina amestecata cu praful de copt.Se farmanta bine pana rezulta un aluat omogen,bine legat.Se imparte in doua parti: una sa fie un pic mai mare decat cealalta. Dovleacul se curata de coaja si se taie cuburi.Se pune la calit cu o lingura de ulei pana se inmoaie .

Se adauga grisul,iar la safarsit ,zaharul.Va rezulta o pasta omogena.Inainte de a o lua de pe foc se adauga zaharul vanilat si scortisoara.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Aluatul mai mare se intinde in foaie,un pic mai mare decat marimea tavii in care se coace prajitura.Se pune foaia in tava astfel ca marginile sa se ridice in tava.Se mai presara pe foaie putin gris apoi se pune pasta de dovleac si se acopera cu a doua foaie.Aceasta se va intinde exact cat tava.Se inteapa cu furculita din loc in loc,apoi se da la cuptor.

Cand a crescut frumos si prajitura e rumena deasupra,se poate scoate din cuptor.Calda, se pudreaza cu zahar vanilat deasupra. Cand e rece se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2014, 00:24
la 02.11.2014, 08:33
la 02.11.2014, 10:19
Placeeee!
la 02.11.2014, 10:38
la 03.11.2014, 07:40
Buna prajitura ta cu dovleac!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking