Prajitura cu dovleac - reteta 1000

Postat de RuxyRux in Dulciuri
7 Noi 2015 | 6013 vizualizari
Prajitura cu dovleac -  reteta 1000

1000 retete pe bucataras.ro, alaturi de voi dragii mei prieteni bucatarasi minunati....multe...putine...nu stiu...:))))....am ales sa sarbatoresc cu voi, firesc, :)))))) si v-am adus o prajitura fina, delicioasa, de toamna.... care sper sa va placa :x

Ingrediente

Aluat:

  • 260 g faina
  • 200 g unt
  • vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri pline zahar pudra
  • 2 linguri ulei (vegetal)

Umplutura:

  • 2 kg dovleac
  • 50 g unt
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • scortisoara

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Se taie untul rece felii si se cerne faina peste el intr-un vas  adanc, se adauga galbenusurile, uleiul, vanilia, zaharul pudra si se framanta aluatul pana devine elastic (6 sau 7 minute), se infaineaza usor si se pune o ora la rece.

Dovleacul se curata si  se razuie pe razatoarea mare, apoi se inmoaie usor intr-o tigaie mare in unt, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara, amestecand din cand in cand, eu am acoperit vasul cu un capac, apoi se raceste compozitia.

Aluatul se rupe in doua bucati.

Se unge o tava cu unt (cca 25/35) si se rade pe razatoarea prima bucata de aluat.

Punem deasupra usor cu o paleta  compozitia de dovleac si deasupra razuim cea de-a doua bucata de coca, avand grija sa fie cat de cat uniforma suprafata.

Coacem prajitura la 180 de grade pana se rumeneste frumos, undeva in jur de 45 sau 50 de minute (in functie de cuptor), apoi o racim si o pudram cu zahar pudra vanilat si scortisoara.

Deliciu de toamna garantat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac - reteta 1000" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi cu lingura

Postat de autodiag

Desert gogosi cu lingura

Oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel...

Citeste continuarea

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Postat de timea

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2015, 23:54
Felicitari
la 08.11.2015, 00:14
Te pup Camy scumpa...esti mereu asa de draguta! Multumesc
la 08.11.2015, 00:16
Dulceata mea de roua, esti chiar tu o fata de nota 1000 . Ma bucur ca te cunosc .Ma bucur ca viata si Bucataras ne inlesnit intalnirea . Felicitari din inima
la 08.11.2015, 00:21
Buna buna
Felicitari! La cat mai multe retete minunate alaturi de noi!
la 08.11.2015, 00:22
Doamne Mihaela....mi-au dat lacrimile de la alintul tau Cat esti de scumpa...ce cuvinte minunate ai mereu om bun si bland Te imbratisez cu mare drag...si ma bucur nespus ca am avut ocazia deosebita sa te cunosc si fata in fata! Multumeeeeesc!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking