Prajitura cu dragoste

Postat de diaconta in Prajituri
13 Feb 2011 | 11748 vizualizari
Prajitura cu dragoste

Daca toata lumea sarbatoreste dragostea,am zis sa fac si eu o prajiturica cu mult drag pentru prietenii mei reali si virtuali.Sa va las un semn al dragostei mele dragi bucatarasi,poate asta va compensa cat de cat absenta mea din ultima vreme.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • o cana si jumatate de zahar
  • 9 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • o cana si jumatate faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • coaja si zeama de lamaie

Crema:

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 20 gr gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 350 ml smantana pentru frisca

Sirop:

  • 2 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie

Glazura fondant:

  • 300 gr zahar
  • apa cat sa umezeasca zaharul
  • 1 lingura miere de albine
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri cacao
  • 1 liungura cafea instant

Pentru ornat:

  • Fondant din pasta Marshmalow
  • frisca

Mod de preparare

Blat:

Este un blat cu albusul oparit,de obicei il fac pentru chec,dar s-a potrivit foarte bine si pentru prajitura asta.

Se separa ouale.Zaharul cu apa si putina zeama de lamaie se pune pe foc sa fiarba.Se lasa pana cind se topeste zaharul si rezulta un sirop gros.

Albusurile se bat spuma tare,peste ele se adauga siropul de zahar fierbinte si se bate in continuare pana la incorporarea totala a siropului.

Se adauga galbenusurile pe rand,uleiul si aromele.Apoi faina amestecata cu praful de copt.

Se retine o parte din coca si se amesteca cu cacao.

Se pune in tava tapetata,alternand coca alba cu cea cu cacao.

Se da la cuptor pentru 35 de minute.Se lasa la racit.

Se prepara siropul din apa ,zahar si zeama de lamaie.

Crema:

Radem ciocolata alba pe razatoarea mica.Ciocolata cu lapte o taiem aschii cu ajutorul unui cutit.Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Separam ouale.galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul.Apoi punem si laptele amestecand sa nu se faca cocoloase.

Punem craticioara pe foc si amestecam pana cand obtinem o budinca.

Luam de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si punem gelatina amestecand bine.

Cat este inca calda,incorporam ciocolata alba rasa.

Cand s-a racit adaugam frisca batuta,apoi albusurile batute si ele si aschiile de ciocolata cu lapte.

O punem putin la frigider sa se intareasca.A mea nu a fost chiar asa pentru ca frisca m-a cam dezamagit (din nou,inca experimentez).

Taiem blatul in doua si il insiropam.Punem crema peste primul blat si apoi acoperim cu cel de-al doilea blat.

Glazura fondant:

Se pune la congelator o cratita in care vom pregati fondantul.

Zaharul se pune intr-o cratita si se adauga apa atat cat sa se umezeasca.Se pune pe foc sa fiarba.Eu am lasat cam 10 minute.Siropul este gata cand trece proba "picaturii".Daca se pune o picatura de sirop intr-un pahar cu apa rece,aceasta se va transforma intr-o perluta.

Cand siropul este legat,se ia de pe foc,se adauga o lingura de miere de albine si zeama de lamaie.Apoi se toarna in vasul tinut la rece in congelator si se mixeaza la viteza mare pana cand se albeste(se zahariseste) si incepe sa se intareasca.

Adaugam acum si cacaua si cafeaua.Omogenizam bine,apoi o turnam peste prajitura.

Pentru ornat am facut cateva ornamente din fondant din pasta Marshmalow.Sper ca veti trece cu vederea nepriceperea mea ain aceasta privinta.Mi se pare destul de dificila partea asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (113)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca

Mai intai am pregatit toate ingredientele sa le am la indemana. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le-am mixat bine, albusurile cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese

Postat de momo121

Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 16:07
prima, si ma servesc cat vreau
la 13.02.2011, 16:09
Cat iti pofteste inimioara Elena
la 13.02.2011, 16:11
vai Dia mersi si cu cata dragoste ai pregatit tortuletul pentru noi si ce mumos este
la 13.02.2011, 16:20
Cris multumesc,m-am straduit dar cum sunt mereu in criza de timp n-a prea iesit ce am vrut eu si Gaby,mereu stricam totul la final cu graba
la 13.02.2011, 16:22
Tu si Gaby dar eu stiu ca sunt din dragoste si nu ma cramponez eu de aspect

Vezi toate comentariile (113)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking