Ingrediente
- 400 gr.fidea subtire(Monte Banato)
- 300 gr.zahar
- 500 ml. apa
- 50 gr. unt
- 400 gr. frisca
- esenta de rom
Mod de preparare
Tava de aragaz am uns-o cu unt topit, apoi am asezat fideaua in strat uniform pe toata suprafata tavii. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce fideaua s-a rumenit usor.
Intre timp am fiert siropul din apa si zahar, pana s-a legat putin, dupa ce am luat siropul de pe foc am adaugat esenta de rom.
Am scos tava din cuptor si am turnat siropul fierbinte peste fidea, am dat iar fideaua la cuptor pana ce siropul este absorbit (cca.20 minute).Am scos tava din cuptor si am dat la rece, blatul format din fidea si sirop.
In timp ce aluatul s-a racit, am batut frisca(eu am folosit frisca natutala, cea vegetala se bate mai bine). Dupa ce fideaua s-a racit am taiat-o in doua pentru a obtine doua foi. Pe una dintre foi am pus frisca si cealalta foaie am pus-o deasupra. Am pastrat putina frisca pentru decor. Am dat la frigider pentru cateva ore.
Este buna,buna,buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fidea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|